Рулца от бекон с телешко и аспержи
Увити аспержи в телешко бонфиле и бекон.
Бон Апети
Излъчен на 09.02.2018
Вкусни телешки хапки, увити в бекон панчета и скрили в себе си свежи връхчета от аспержи готвят Лора и Стоян, за да предложат романтично основно с месо, което може да бъде сервирано на домашна романтична вечеря. Рулцата са много красиви, засищат, но не позволяват да се преяде с тях. А вкусът им идеално се връзва с чаша вино.
Първо започваме с нарязването на телешко бонфиле на тънки ленти. Тях овкусяваме със сол и пипер от всички страни. Аспержите се измиват, премахва се част от дръжките и се нарязват на две по дължина. Парче панчета се поставя на плота, върху него полягва телешка мръвка, а тогоре 2-3 половинки аспержи. Увива се на руло и се застопорява с клечка за зъби.
В тиган се сгорещява зехтин и се пуска скилидка чесън, за да ароматизира мазнината. Рулцата се запържват до готовност от всички страни, а след това се обтриват щедро с масло. Можете да ги сервирате в компанията на картофено пюре или зелени листни зеленчуци, като ги полеете с отделилия се сос от месото и маслото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ