Руло от свинска кайма в бутер тесто
Руло Стефани в тесто с плънка от варени яйца.
Необходими продукти:
- 1 кг свинска кайма или кайма смес
- 2 глави лук
- 4-5 скилидки чесън
- 3 яйца
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 2 с.л. брашно
- 1 пакет бутер тесто
- 5 варени яйца
- 1 с.л. олио
- семена по желание
Начин на приготвяне:
1. Свинската кайма прехвърлете в купа.
2. Наситнете или минете през чопър лука и чесъна, добавете към каймата и чукнете 2 яйца. Овкусете със сол, червен и черен пипер и кимион. Замесете каймата.
3. Размразеното бутер тесто прехвърлете на плот, набрашнен с 2 с.л. брашно. Разточете на тънка кора.
4. Мислено разделете кората на три равни части. Средната оставете цяла а двете крайни нарежете с остър нож на лентички с ширина около 3 см.
5. В обособената среда между лентичките разпределете 1/3 от каймата. Върху нея подредете целите обелени яйца и след това с останалата кайма ги покрийте и обвийте.
6. Редете лентичките върху каймата като редувате лява и дясна лентичка. Така месото ще се увие в тестото.
7. Полученото руло прехвърлете в тава, заслана с хартия за печене, като предварително намажете хартията с 1 с.л. олио.
8. Разбийте яйце и намажете добре тестото с него. Отгоре поръсете със семена по избор - ким, кимион, черен или бял сусам, мак, лен - каквото имате.
9. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. След изваждане оставете да почние 5 минути и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ