Ронлив сладкиш с ябълки, канела и масло
Ябълков сладкиш без яйца и без мокри съставки. Един различен десерт с ябълки и плодов кекс с царевично и бяло брашно.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. (140 г) бяло брашно
- 1 ч.ч. (140 г) царевично брашно
- 1 ч.ч. (200 г) бяла кристална захар + 2 с.л. за коричката
- 2 ч.л. без връх - бакпулвер
- ванилия на прах или ванилова захар
- щипка сол
- 4-5 зелени ябълки
- канела
- 150 г масло
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете двата вида брашно с кристалната захар, ванилията, щипка сол и бакпулвера. Разбъркайте.
2. Маслото приберете във фризера като си оставите едно малко парченце за намазване на тавата.
3. Ябълките обелете, почистете и рендосайте на едро ренде.
4. Намажете дъното и стените на формичка с падащо дъно за торти със заделеното масло. Поръсете 1/3 от сухата смес равномерно.
5. Разпределете половината от рендосаните ябълки, ръснете ги с канела, след това поръсете още 1/3 от сухите съставки, останалите ябълки, пак канела по желание и останалите сухи съставки.
6. Извадете маслото от фризера и го рендосайте отгоре върху сладкиша. Опитайте да разпределите стърготините максимално равномерно. След това поръсете с 2 с.л. захар.
7. Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
8. Изчакайте да се охлади около 10 минути и много внимателно свалете стените на формата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ