Регистрация

Ронлив сладкиш с ябълки, канела и масло

Ронлив сладкиш с ябълки, канела и масло
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 956

Ябълков сладкиш без яйца и без мокри съставки. Един различен десерт с ябълки и плодов кекс с царевично и бяло брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. (140 г) бяло брашно
  • 1 ч.ч. (140 г) царевично брашно
  • 1 ч.ч. (200 г) бяла кристална захар + 2 с.л. за коричката
  • 2 ч.л. без връх - бакпулвер
  • ванилия на прах или ванилова захар
  • щипка сол
  • 4-5 зелени ябълки
  • канела
  • 150 г масло

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете двата вида брашно с кристалната захар, ванилията, щипка сол и бакпулвера. Разбъркайте.

2. Маслото приберете във фризера като си оставите едно малко парченце за намазване на тавата.

3. Ябълките обелете, почистете и рендосайте на едро ренде.

4. Намажете дъното и стените на формичка с падащо дъно за торти със заделеното масло. Поръсете 1/3 от сухата смес равномерно.

5. Разпределете половината от рендосаните ябълки, ръснете ги с канела, след това поръсете още 1/3 от сухите съставки, останалите ябълки, пак канела по желание и останалите сухи съставки.

6. Извадете маслото от фризера и го рендосайте отгоре върху сладкиша. Опитайте да разпределите стърготините максимално равномерно. След това поръсете с 2 с.л. захар.

7. Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

8. Изчакайте да се охлади около 10 минути и много внимателно свалете стените на формата.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта