Рози от ягоди
Ягодови рози за украса на блюда.
Толкова е лесно да си направим цвете от ягода. Оказва се, че дори и човек да няма опит в карвинг изкуството, това подходящо за украса на салати, ордьоври и десерти цвете може да бъде изработено съвсем бързо и лесно. А представете си колко добре ще стои, ако го сложите върху парче торта, на ръбчето на чаша с освежаваща напитка или в средата на плато със сирена. Можете да спечелите сърцето на любимите, ако им сервирате чиния с така направени ягодки, а после дори и да ги поръсите с пудра захар за сладост. Поводи за използването на този арт има много, а ето и как се прави.
Трябва ви ягода и нож. Запазете листенцата на плода, защото върху тях той се закрепя по-лесно при работа, а и те играят ролята на своеобразно продължение на розовия храст. Ако сте си купили ягоди без листенца, не се притеснявайте - за основа можете да поставите листо босилек, а по време на дялкането просто забучете долната част на ягодата с вилица, за да не ви мърда в ръцете. Останалото е остър нож и 10-тина минути търпение. Щом ви се получи първата розичка, помнете че всяка следваща ще става още по-бързо и лесно. Вижте видеото и работете в екип с него докато овладеете техниката.
Ако плодът ви трябва за украса на трапеза или сладкиши, можете да го напръскате с малко лимонов сок, който ще запази свежестта и бласъка му за по-дълго време. Все пак имайте на ум - подобно цвете ще изглежда красиво около 1 ден. После спихва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ