Рибени кюфтета в доматен бешамел
Руски тефтели от риба със сос Аврора.
Бон Апети
Излъчен на 03.01.2016
Тази рецепта ни учи на няколко ключови кулинарни магии. Едната от тях е направата на тефтели. Това са вид малки кюфтенца, традиционни за Русия. Те се правят задължително с месо и запържен лук в масло. Панирани добре в брашно, яйце и хлебни трохи и сготвени на маслена баня, кюфтетата имат неповторимо хрупкава коричка и особено апетитна визия. В тази рецепта месото е от бяла риба, но можете да се спрете и на друг вид по избор.
Втората тънкост е приготвянто на сос Авроа, който представлява уникална симбиоза между познатия бешамел и обикновеното доматено пюре. А сега си го представете - маслено-кадифена субстанция на брашнена основа, в която обаче доматите придават допълнителна сладост и цвят. А сега сглобете кюфтенцата и соса и се насладете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ