Рибена супа с картофи, лук и сметана
Лесно | Порции 5-6
| Видяна: 2340
Финландска млечна супа със сьомга и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 24.02.2016
Супа със сьомга звучи изискано, но само у нас, защото северните страни приемат месото на тази риба за съвсем достъпна храна, която по стечение на обстоятелствата и завет от кулинарния фолклор често попада на трапезата им във всякакви солени ястия. Затова можете да обявите днешната супа като едно типично скандинавско ястие, което с комбиняцията от вкусове и продукти разкрива една малко позната на нашето небце традиция.
Най-важните съставки
бахар, дафинов лист, картофи, копър, лук, масло, рибен бульон, сметана, сол, сол и пипер, сьомга, филе от сьомга, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ