Различен щрудел с дюли и домашно тесто
Сладкиш с ябълки и дюли в ароматен плодов сос.
Бон Апети
Излъчен на 01.11.2016
Готвим пипкав сладкиш с дюли, защото този късен есенен плод изисква време, за да открехне сладостите на вкусовите си качества. Десертът прилича на щрудел или пък тиквеник без тиква, защото между пластовете тесто се гушат плодове, смесени с ядки. И докато кубчетата дюли къкрят на котлона със звездички анасон, плодов сос и ванилия, то във фурната се запичат парченца ябълки. А през всичкото това време готвачът сам замесва тестото за сладкиша - без набухватели. Накрая на руло в блата се свиват натрошени бисквити, смлени бадеми, сготвените плодове и масълце, а след изпичане всичко е така вкусно и гарантирано домашно направено. Ако сте склонни да прекарате поне час в кухнята, за да спретнете този неповторим сладкиш - вижте как точно се прави:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ