Регистрация

Раджма масала - боб по индийски

Раджма масала - боб по индийски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6364

Червен пикантен боб по индийска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма консерва червен боб
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 2 с.л. неосолено масло
  • 1 ч.л. чеснова паста
  • 1 ч.л. джинджифилова паста
  • 3 зърна карамфил
  • 2 големи домата
  • 2 зелени чилита
  • 2 ч.л. гарам масала
  • 1/2 ч.л. чили на прах
  • 1/4 ч.ч. листа пресен кориандър
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука до златисто-кафяво.

2. Пюрирайте доматите и зелените чилита в кухненски робот и ги добавете при лука. Сотирайте докато доматите се сготвят (около 5 мин. на умерен огън).

3. Добавете чилито на прах, гарам масалата и маслото.

4. Добавете боба, заедно с течността от консервата.

5. Добавете сол на вкус.

6. Добавете вода, ако се получи прекалено гъсто, а предпочитате по-рядка консистенция.

7. Украсете с листа пресен кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта