Раджма масала - боб по индийски
Лесно | Порции 2
| Видяна: 6364
Червен пикантен боб по индийска рецепта.
Необходими продукти:
- 1 голяма консерва червен боб
- 1 средна глава лук, нарязан
- 2 с.л. неосолено масло
- 1 ч.л. чеснова паста
- 1 ч.л. джинджифилова паста
- 3 зърна карамфил
- 2 големи домата
- 2 зелени чилита
- 2 ч.л. гарам масала
- 1/2 ч.л. чили на прах
- 1/4 ч.ч. листа пресен кориандър
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука до златисто-кафяво.
2. Пюрирайте доматите и зелените чилита в кухненски робот и ги добавете при лука. Сотирайте докато доматите се сготвят (около 5 мин. на умерен огън).
3. Добавете чилито на прах, гарам масалата и маслото.
4. Добавете боба, заедно с течността от консервата.
5. Добавете сол на вкус.
6. Добавете вода, ако се получи прекалено гъсто, а предпочитате по-рядка консистенция.
7. Украсете с листа пресен кориандър.
Най-важните съставки
гарам масала, джинджифилова паста, домат, карамфил, кориандър, лук, неосолено масло, сол, червен боб, чеснова паста, чили на прах, чили чушки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ