Пърленка с кашкавал и чубрица
Семейна питка с чубрица и коричка от кашкавал.
В тази рецепта каналът във v-box7 da_sgotvim_s_milena се превръща в апел да месим с Милена, защото виждаме изкушаваща за всяка домакиня рецепта за голяма плоска питка с кашкавалена коричка. Тук дори не се налага да цапаме ръцете си с лепкавото тесто, защото опосредстваната работа с шпатулка е напълно достатъчна за този лесен домашен хляб, който ще се овкуси и като сутрешно прихапване на малки и големи у дома.
Първо си разтваряме жива мая в топла вода, добавяме захар, а докато тя шупва, си пресяваме брашното в купата, в която ще месим. Изсипваме маята след като се е активирала, добавяме олио, сол и чубрица и с малко бъркане успяваме да постигнем течно и лепкаво тесто, което не става за месене на ръка. Него изсипваме в тавичка, застлана с хартия за печене и борим да разстелим. Ако искате да си спестите тази стъпка, просто го изсипете в намаслена тава и печете в нея.
Преди да вкарате хляба във фурната, поръсете кората му с рендосан кашкавал или натрошено сирене. Така ще получите странна симбиоза между баница, питка, пърленка и гюзлеме. Странна, но толкова вкусна, че да си оближете пръстите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ