Регистрация

Пържолки с коричка от кашкавал

Пържолки с коричка от кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1181

Печено месо с кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е приложима както за свинско, така и за пилешко месо. Ако готвите свинско обаче, е добре да го мариновате предварително. Времето за печене зависи от вида на месото - за свинско - около 35-45 минути, за пилешки бутчета - 30 минути, за пилешки гърди - 25 минути, ако дебелината им е разполовена (което е препоръчително да направите).

Необходими продукти:

  • 1 кг месо
  • 300 г кашкавал или моцарела за пици
  • 1 ч.л. горчица
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. майонеза
  • 2-3 глави лук за канапе по желание

За маринатата:

  • 1 глава лук
  • 100 мл червено вино
  • 1 ч.л. горчица
  • сокът на 1/2 лимон
  • черен и лют пипер на вкус
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Ако готвите свинско, направете си маринатата като смесите в купа виното, горчицата, лимоновия сок и соевия сос. Добавете подправките, нарязания на шайби лук и намачкания на паста чесън. Оваляйте месото в този сос и оставете да се маринова в хладилник за поне 4 часа.

2. Тазси стъпка вече важи за всички меса. Сгорещете малко количество олио в силно нагрят тиган и запечатайте мръвките за кратко от всички страни. Подредете в тавичка, в която предварително сте нарязали лука на шайби, ако искате да има лучено канапе. Сипете 2 с.л. вода. Завийте с фолио и печете за 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

3. Разгърнете фолиото и запечете за няколко минути. Можете да обърнете месата.

4. Рендосайте кашкавала и го смесете със сол, пипер, горчицата и майонезата. С получената смес намажете пържолите и допечете до готовност.

5. След изваждане сервирайте по желание с наситнен магданоз и хапвайте докато месцата са топлички.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта