Пържолки с коричка от кашкавал
Печено месо с кашкавал и подправки.
Тази рецепта е приложима както за свинско, така и за пилешко месо. Ако готвите свинско обаче, е добре да го мариновате предварително. Времето за печене зависи от вида на месото - за свинско - около 35-45 минути, за пилешки бутчета - 30 минути, за пилешки гърди - 25 минути, ако дебелината им е разполовена (което е препоръчително да направите).
Необходими продукти:
- 1 кг месо
- 300 г кашкавал или моцарела за пици
- 1 ч.л. горчица
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. майонеза
- 2-3 глави лук за канапе по желание
За маринатата:
- 1 глава лук
- 100 мл червено вино
- 1 ч.л. горчица
- сокът на 1/2 лимон
- черен и лют пипер на вкус
- 2 с.л. соев сос
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Ако готвите свинско, направете си маринатата като смесите в купа виното, горчицата, лимоновия сок и соевия сос. Добавете подправките, нарязания на шайби лук и намачкания на паста чесън. Оваляйте месото в този сос и оставете да се маринова в хладилник за поне 4 часа.
2. Тазси стъпка вече важи за всички меса. Сгорещете малко количество олио в силно нагрят тиган и запечатайте мръвките за кратко от всички страни. Подредете в тавичка, в която предварително сте нарязали лука на шайби, ако искате да има лучено канапе. Сипете 2 с.л. вода. Завийте с фолио и печете за 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.
3. Разгърнете фолиото и запечете за няколко минути. Можете да обърнете месата.
4. Рендосайте кашкавала и го смесете със сол, пипер, горчицата и майонезата. С получената смес намажете пържолите и допечете до готовност.
5. След изваждане сервирайте по желание с наситнен магданоз и хапвайте докато месцата са топлички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ