Регистрация

Пържен ориз с яйца и скариди

Пържен ориз с яйца и скариди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2879

Ето какво хапваме в китайския ресторант.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За скаридите:

  • 400 г замразени (и след това размразени) или пресни скариди
  • 1-2 стръка зелен лук
  • наситнен чесън
  • сол
  • сусамово олио
  • олио за готвене
  • соев сос
  • щипка захар
  • оризово вино за готвене
  • черен пипер (по желание)

За ориза:

  • 2 ч.ч. ориз
  • връзка лук
  • зелен лук
  • 4 яйца
  • сусамово олио
  • сол

Начин на приготвяне:

На скаридите:

1. Нарежете диагонално бялата част на зеления лук, а перата на колелца.

2. Обелете скаридите и направете кръстообразен разрез на гърба им (внимателно с остър нож), така че да се сварят по-бързо. Прекалено дългото готвене губи приятната им еластичност. Измийте ги много добре и ги сложете в купа с много вода.

3. Капнете много малко оризово вино, за да не стане преобладаващ вкус, а да се запази този на скаридите.

4. Овкусете със сол, соев сос, щипка захар, 1/2 от нарязания чесън, зелените пера на лука и малко сусамово олио. Разбъркайте хубаво.

5. Сложете уока на силен огън и добавете малко олио за готвене. Щом се сгорещи, добавете нарязаните диагонално парченца от зеления лук (бялата част), след това останалия чесън. Разбъркайте за кратко и добавете овкусените скариди.

6. Пържете докато скаридите се навият и станат оранжеви. Изключете котлона и разбърквайте около минута.

На ориза:

1. Сложете да се вари оризът, докато приготвяте скаридите.

2. Когато е готов, разбийте леко яйцата и ги сложете в загрят предварително уок.

3. Добавете малко сусамово олио и сварения ориз.

4. Сега сложете зеления лук и кромида и смесете хубаво.

5. Добавете скаридите и оскусете със сол.

6. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта