Пържен джинджифил с чесън и зеленчуци
Пържени зеленчуци за любителите на вегетарианските манджи.
Необходими продукти:
- 2 с. л. олио от гроздови семена
- 1 ч. л. сусамово олио
- 4 с. л. хойсин (3 части соев сос, 1 част оцет, 2 части фъстъчено масло, 1 част мед, 2 части сусамово олио, чили паста на вкус)
- 2 ч. л. рибен сос
- 1 ч. л. соев сос
- 2 ч. л. шрирача или друг лют сос
- 2 жълти сладки чушки, нарязани
- 25 г нарязани италиански кафяви гъби
- 230 г цветчета броколи
- 230 г зелен грах
- 2 настъргани моркови
- 2 1/2 с. л. смлян джинджифил
- 4 скилидки счукан чесън
- 280 г вода
- 2 с. л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. Загрейте всичкото олио в уок или широка тенджера. Добавете чесъна и лука и гответе около 2 мин.
2. Добавете чушките, броколите и гъбите. Гответе докато лукът и чушките омекнат, около 3-4 мин.
3. Добавете джинджифила, хойсина, рибения сос, соевия сос и шрирачата. Разбъркайте хубаво.
4. Добавете царевичното нишесте във водата и сложете зеленчуците, заедно с морковите и зеления грах. Оставете да къкри докато сосът започне да се сгъстява, около 5-7 мин.
5. Поднесете върху ориз или китайски спагети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ