Пържени рибни филета с два вида брашно
Бърз, лесен и вкусен начин да се сготви филе от риба.
Необходими продукти:
- 600 грама филе от риба по желание (аз сготвих шаран)
- 3 с.л. бяло брашно
- 3 с.л. царевично брашно
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте рибата много добре и я филирайте на парчета с дебелина около 1-1,5 см.
2. Отцедете от водата и обтрийте хубаво със сол от всички страни.
3. Приберете в хладилник за половин час.
4. Смесете бялото с царевичното брашно и пуснете олиото да загрява на силен котлон в дълбок тиган. Пригответе си и чиния, застлана с домакинска хартия за отцеждане на рибата щом е готова.
5. Овъргалвайте всяко парче в брашнената смес и пържете двустранно до покафеняване.
6. Вадете върху хартията и разтръсквайте, за да се отцеди добре.
7. Поднесете със зелена салата, резени лимон и още един вид гарнитура (перфектно се връзва с бобена салата или картофи). Не забравяйте да си вземете и шише хубаво вино.
Наздраве и добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ