Пържени пирожки с лук и яйца
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 2347
Банички на тиган с плънка от пресен лук и варени яйца.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 ч.ч. брашно
- 1 с.л. захар
- 1-2 щипки сол
- 2-3 връзки пресен лук
- 1-2 варени яйца
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. В купа замесете тесто от киселото мляко на стайна температура, брашното, захарта и солта. Оформете топки и от тях направете тънки блатове.
2. Нарежете зеления лук и варените яйца заедно и ги смесете.
3. Сложете по малко от плънката в баничките, прещипете хубаво краищата да не се разтворят (опитайте и с помощта на вилица) и пържете в предварително нагорещена мазнина до желаната готовност.
4. Извадете да се отцедат върху съд, застлан с домакинска хартия и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ