Пържени пилешки крилца с мед и чесън
Пикантни медени крилца с чесън, джинджифил и соев сос.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца (горна и средна част - без най-долната)
- 3-4 см корен джинджифил
- 2-3 скилидки чесън
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют пипер
- 5 с.л. олио
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Разделете крилцата през ставата на горна и средна част. Прехвърлете в купа.
2. Джинджифила наситнете или рендосайте, чесъна намачкайте или наситнете. Изсипете ги в купа.
3. Добавете меда, соевсия сос, солта, лют пипер и 2 с.л. олио. Разбъркайте и с получената смес залейте крилцата. Разбъркайте отново, за да се овкусят от всички страни и прибертее в хладилник за 2 часа.
4. Сгорещете останалото олио в тиган и пържете на умерен огън крилцата за по 6 минути от страна, като по време на пърженето заливайте от стеклата се в съда марината.
5. Поднесете със соев сос или лимонов сок.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ