Пържени кюфтета от моркови с грис
Морковени кюфтета с хрупкава хлебна панировка.
Необходими продукти:
- 5 кг моркови
- 1/2 ч.ч. грис
- 1/2 ч.ч. хлебни трохи (можете да си ги направите като пуснете хляб в чопър)
- вода
- 1 ч.л. захар
- 4 с.л. растителна мазнина + олио за пържене на маслена баня
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете морковите на лентички и ги пуснете да се варят във вода, която да ги залива, като предварително сте сложили в нея захарта, солта и 4 с.л. мазнина.
2. Щом омекнат, добавете гриста и оставете да се вари още 10 минути.
3. Дръпнете от огъня и изчакайте леко да се охлади и стегне.
4. Намачкайте сместа с преса и с ръка оформете сплеснати кюфтенца.
5. Сгорещете мазнина за пържене на маслена баня.
6. Овъргаляйте всяко от кюфтенцата в трохи и пържете до образуването на хрупкава коричка.
7. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
8. Поднесете с любимия сос за потапяне - чеснов, кетчуп, майонеза, горчица и др. по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ