Регистрация

Пържени кюфтета в сос с масло и сметана

Пържени кюфтета в сос с масло и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1393

Задушени кюфтета в сметанов сос с масло и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г кайма смес
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 яйце
  • 100 мл мляко
  • 4 с.л. галета
  • 4 с.л. олио
  • 70 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • 200 мл вода - топла, а още по-добре - вряла
  • сол и пипер - малко
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. соев сос
  • 200 мл млечна течна готварска сметана (незаквасена)
  • магданоз или друга прясна билка по желание

Начин на приготвяне:

1. Каймата изсипете в голяма купа. Овкусете със солта и пипер и добавете намачкания чесън. Чукнете яйцето. Рендосайте лука и го прибавете. Поръсете галетата, сипете млякото и замесете хубаво.

2. Оформете 20 кюфтенца от сместа и си ги подредте в чиния. Сгорещете олиото на умерен към силен огън в голям тиган - с диаметър около 28 см.

3. Подредете кюфтенцата в тигана и пържете 15 минути като обръщате от всичките страни. След това извадете в чиния и намалете огъня на умерен.

4. Сложете маслото в тигана от готвенето на кюфтетата без да го миете и бъркайте докато се разтопи. Поръсете брашното, размешайте и гответе 30 секунди.

5. Сипете водата и разбъркайте хубаво. Щом сместа стане гъста като кексово тесто, прибавете горчицата и соевия сос, ръснете малко сол и пипер и размешайте. Сипете сметаната.

6. Когато сосът закъкри, върнете кюфтетата в него и ги размешайте, за да полепят сос от всички страни. Сложете капак и оставете да покъкрят 7-8 минути.

7. Поръсете с листа пресен магданоз, босилек, мащерка или друга свежа подправка по желание и разпределете в индивидуални порции.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта