Пържени кренвиршки от филии хляб
Домашни пържени филии с кренвирши или пирожки с кренвирши с тесто от готов хляб. Лесен паниран сандвич с колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- 3 кренвирша
- 6 филии тостерен хляб от квадратните
- 60 г кашкавал
- 2 яйца
- сол
- 50-80 мл олио
За крутони по желание:
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. чесън на прах
- лют пипер по жлание
- 3 с.л. олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Разполовете кренвиршите по средата на дължината, за да се получат две по-къси парченца. Коричките на хляба отрежете с остър нож.
2. Разбийте в купа яйцата със солта. Кашкавала нарежете на 6 парчета с дължина малко по-малко от тази на половинките кренвирши, дебелина и ширина около 1-1,5 см.
3. Останалата срединка от хлебчетата разточете с точилка нежно, за да стане по-широка, дълга и тънка.
4. С четка мацнете с разбито яйце по един от по-късите краища на всяка разточена филия.
5. В другия край сложете парче кашкавал и кренвирш. Завийте на руло и притиснете, за да залепне в яйцето. Оформете така и шестте мини кренвиршки.
6. Сипете в тиган олио, колкото да покрива плътно дъното. Сгорещете на умерен огън.
7. Овалвайте всяко рулце с кренвирш в разбитите яйца и след това пържете двустранно до образуването на златиста коричка. Вадете върху домакинска хартия.
8. Ако искате да си направите вкусен домашен хлебен чипс от коричките, ги нарежете на кубчета, покапете с мазнината и овкусете със сол, чесън на прах и лют пипер на вкус. След това запечете до златисто като разбърквате на сух тиган на умерен огън или в загрята на 200 градуса фурна за 6 до 8 минути.
9. Вкусните домашни пържени кренвиршки можете да поднесете с любимия си сос за топкане по желание.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ