Регистрация

Пълнозърнесто кашкавалено хлебче на тиган

Пълнозърнесто кашкавалено хлебче на тиган
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 936

Хляб с кашкавал без месене на тиган - плоска питка с кашкавал и крем сирене на котлон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г крем сирене - 1 опаковка
  • 80 г пълнозърнесто брашно
  • 1 яйце
  • 100 мл кисело мляко
  • 100 г кашкавал
  • подправки на вкус - чубрица, лют пипер, мащерка или друго по избор
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Крем сиренето оставете да се отпусне на стайна температура в купа.

2. Добавете яйцето и разбъркайте с вилица.

3. Добавете киселото мляко и рендосания кашкавал и разбъркайте отново.

4. Поръсете брашното и избрани от вас подправки по желание и разбъркайте до получаването на гъста каша. Този хляб не се меси - представлява по-скоро сиренка или дебела палачинка, но тестото трябва да е гъсто почти колкото тесто за ръчно месене. Затова ако пълнозърнестото ви брашно е със слаба абсорбация и все още има течни участъци, сложете още 1/2-1 с.л. брашно и разбъркайте отново.

5. Намазнете дъното и стените на тиган с незалепващо покритие с 1 с.л. олио и изсипете вътре сместа. Заравнете с шпатула и сложете да се готви на умерен котлон. Дръжте докато краищата не започнат да променят цвета си.

6. Внимателно, с помощта на чиния, обърнете питката и върнете отново в тигана. Сложете капак и печете още толкова време, колкото сте готвили от първата страна (около 8 минути).

7. Сервирайте топло и по желание споделете с другарче.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта