Пълнени яйца с домашна майонеза
Кошнички от варени яйца с плънка от майонеза.
Необходими продукти:
- 2 жълтъка
- 2 скилидки чесън
- 120 мл олио
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. горчица
- 1 с.л. лимонов сок
- 12 яйца
Начин на приготвяне:
1. Жълтъците оставете да се стоплят на стайна температура в съда, в който ще правите майонезата.
2. Сварете яйцата.
3. Непосредствено преди да започнете разбиването добавете щипка сол и 2 щипки захар при жълтъците. Започнете да наливате бавно олиото при непрестанно бъркане. С пасатор става по-лено, но може и с миксер.
4. Когато се получи гъста и гладка майонеза, добавете лимоновия сок, разбъркайте и после добавете още сол, черен пипер, горчицата и чесъна. Разбийте отново.
5. Сварените яйца разделете на половинки. Жълтъците стрийте през пръсти в майонезата. След това с пош или лъжица напълнете белтъците с майонезената смес.
6. По желание отгоре украсете с подправка - прясна, на прах или на зърна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ