Пълнени чушки с тофу и гъби
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 3727
Азиатски ордьовър със скариди.
Необходими продукти:
- 2 големи зелени чушки, разрязани наполовина и изтърбушени
- 1 опаковка тофу
- 3 големи гъби, нарязани и запържени
- 1 разбито яйце
- 1 чаена лъжичка сусамово олио
- 1 супена лъжица соев сос
- 1,5 супена лъжица сушени скариди
- листа от нори (продават ги за обвиване на суши)
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте тофуто с вилица, сложете едно яйце, гъби, соев сос, сушени скариди и сусамово олио. Смесете всичко добре.
2. Изсипете с черпак пълнежа в предварително подготвените чушки. Отгоре поръсете с листа от нори.
3. Загрейте мазнината в тиган, пържете чушките около 10 минути, а после ги обърнете и ги пържете още 3-5 минути.
4. Сервирайте като ордьовър към основното ястие.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ