Пълнени чушки с пилешко и домати
Лодки от чушки с плънка от пилешко месо и зеленчуци под кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко филе
- 2 домата
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. кисело мляко
- сол, черен и червен пипер на вкус
- листата на връзка магданоз или копър
- 5-6 малки тумбести чушлета
- 100 г кашкавал
- зелена подправка (копър, магданоз или босилек) за украса при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Доматите залейте с вряла вода, ако предполагате, че няма да се обелят лесно. Оставете няколко минути след това обелете и нарежете на малки кубчета.
2. Пилешкото месо нарежете на тънки лентички, а след това на малки напречни кубчета. Изсипете при доматите.
3. Намачкайте отгоре чесъна и рендосайте лука на ситно ренде. Овкусете със сол, пипер, подправки по избор и наситнени листа пресен копър или магданоз. Добавете киселото мялко и разбъркайте.
4. Чушките нарежете на лодки и почистете от семките. Измийте добре.
5. Разпределете плънката в лодките без да ги препълвате, а готовите лодки редете в тава, застлана с хартия за печене.
6. Рендосайте кашкавала и поръсете всяка лодка отгоре.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
8. Преди поднасяне боцнете във всяка лодка по лист свежа подправка за разкош и сервирайте докато са топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ