Пълнени постни чушки с праз и зеленчуци
Вегетариански пълнени пиперки с ориз, моркови, домати и два вида лук.
Необходими продукти:
- 8 големи червени чушки
- 8 средни глави кромид лук
- 1 голям стрък праз
- 2 средни домата
- 3 средни моркова
- 2 връзки магданоз
- 1 ч.ч. ориз
- 1 к.ч. олио
- ½ ч.л. куркума
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно празия лук, кромида, морковите и дръжките на двете връзки магданоз. Задушете ги в мазнината за около 15 мин или до омекване. Тогава добавете подправките – без чубрицата – и измития ориз. Така задушавате още 5-6 минути и добавяте настърганите домати. Изключвате котлона.
На изключен котлон добавяте нарязания на ситно магданоз и чубрица. Разбърквате сместа и с нея пълните чушките. Редите ги в тавичка, на дъното на която добавяте половин чаена чаша вода. Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ