Регистрация

Пълнени питки с месо, зеленчуци и яйца

Пълнени питки с месо, зеленчуци и яйца
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 876

Топли сандвичи от питка за хамбургер с плънка от пържено месо с лук, домати, яйце и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г месо по избор - пилешко, пуешко, телешко или свинско + 2 с.л. олио
  • сол, червен и черен пипер
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 4 с.л. с връх майонеза
  • 1 картоф
  • листа магданоз
  • 10 см парче праз лук
  • 1 домат
  • 3 кръгли питки за хамбургери
  • 4 яйца
  • 60 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на много малки парченца - да стане почти като кайма, но не чак толкова ситно. Прехвърлете в купа, поръсете със сол, червен и черен пипер, посипете със соев сос, горчица и 2 с.л. олио и разбъркайте. Оставете настрана за 15 минути да се маринова.

2. През това време обелете картофа и го нарежете на 3 дебели шайби. Домата също нарежете на 3 шайби. Празия лук нарежете на тънки колелца, магданозените листа - наситнете, а главата лук нарежете на кубчета. Яйцата разбийте в купа със сол и пипер и добавете в тях магданозените листа.

3. Сипете 3 с.л. олио в тиган и запържете месото на силен огън за 4 минути. Намалете температурата на умерена, добавете лука и гответе още 5-6 инути. След това пресирайте отгоре скилидката чесън, размешайте и махнете от котлона.

4. Отрежете капачетата на питките и издълбайте част от сърцевината. Всяка питка намажете отвътре с по 1 с.л. майонеза. Добавете и 1 с.л. майонеза при запърженото месо с лук, а след това го разпределете на дъното на питките.

5. Отгоре сложете по резен домат, върху него разпределете кръгчетата праз лук и всичко това подредете в голям и дълбок тиган върху трупчетата от картоф.

6. Сипете вода на дъното на тигана, но така че да не се докосва до хлебчетата. След това налейте в тях яйчения сос, сложете капак и пуснете на умерен огън.

7. Рендосайте кашкавала. 15 минути след като сте пуснали хлебчетата да се готвят, поръсте отворите им с кашкавал и оставете да се дозапекат за още 7-10 минути. При необходимост капнете още вода на дъното, за да се готвят на пара. А след това извадете и сервирайте вкусни кръгли топли сандвичи с пържено месо, зеленчуци, кашкавал и яйца.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта