Пълнени питки с кайма и прясно зеле
Печени пирожки с телешко, лук и зеле.
Бон Апети
Излъчен на 14.10.2016
Готвим пълнени солени питки, като първо вдигаме високо ръкавите и се захващаме с месене. Тестото по рецепта се приготвя с бяло и пълнозърнесто брашно, но ако искате, можете да използвате и само бяло. В замеската се добавя суха мая, яйце и масло, за да стане хлабът богат и плътен. И докато тестото втасва, готвачът има време да направи плънката. Това е запръжка от телешка кайма (можете да използвате и смес), лук, чесън и голямо количество прясно зеле. Следва да оформим тестото на питки и да напълним вързопчетата с местото и зеленчуците. Остава да изчакаме още малко втасване и кратко печене, а накрая ще имаме топъл домашен хляб, който е перфектно основно или тежка семейна закуска за студените почивни дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ