Пълнени картофи с наденички
Пълнени картофи с наденички и сирене.
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 1 ч червен лук, тънко нарязан
- 2 наденици, смлени
- 4 с.л. масло, неосолено
- 1 ч незаквасена сметана
- 120 г бяло сирене чедар, настъргано
- 1/6 ч. ч. див лук, нарязан
- 1/6 ч. ч. зелен лук, нарязан
- 1/6 ч. ч. магданоз, нарязан
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200ºС.
2. Сложете картофите в тава за печене и ги изпечете до омекване. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят напълно.
3. В същото време намажете със зехтин тиганче и оставете на средна температура.
4. Добавете лука, солта и пипера и гответе докато лукът се карамелизира. Прехвърлете лука в съд и оставете да се охлади.
5. Намажете тигана с още малко зехтин и сложете наденицата. Гответе на среден огън.
6. Сложете кухненска хартия в съд и прехвърлете сготвената наденица там.
7. Когато картофите се охладят, с помощта на малък нож за белене изрежете върха на картофа. Издълбайте с лъжица.
8. Издълбания картоф сложете в купа. Добавете масло и незаквасена сметана и смачкайте. След това добавете половината сирене, наденичката, дивия лук, зеления лук и магданоза.
9. Сипете плънката в картофа.
10. Покрийте с останалото сирене.
11. Печете 10-15 мин. във фурна.
12. Оставете да се охладят и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ