Пълнени гъби с шунка и крем сирене
Пълнени печурки на фурна с шунка, кашкавал и крем сирене.
Отново готвим с Милена, като този път си правим бързо мезенце или пък леко основно ястие с гъби. Влогърката използва 200 грама гъби за рецептата, но не си заслужава да пускате фурна за толкова малко количество, затова ние ви предлагаме да удвоите пропорциите. Така имате шанс да напълните една среднат тава и да нахраните поне три гърла.
Гъбите се измиват, пънчетата се отстраняват от капачето и се наситняват. След това влизат в тигана заедно с нарязана на малки парчета шунка и опаковка крем сирене. Готвим съвсем кратко, колкото сиренето да се разтопи. После към сместа се прибавя наситнен копър и по желание малко сол. Кошничките се пълнят със сиренената каша и се подреждат в тавичка с отвора нагоре. В него за финал се слага по резен кашкавал и ястието е готово за печене. Целта е да готвите докато кашкавалът се разтече хубаво. Тогава се очаква и гъбата да е изпечена.
Друг вариант е да сварите предварително капачетата. Тогава гъбата е по-сочна, а печенето трае максимум 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ