Пълнени гъби с топено сирене и зеленчуци
Гъбени хапки с моркови, лук и кашкавал.
Необходими продукти:
- 25 големи гъби печурки
- 3 глави лук
- 2 моркова
- 150 грама кашкавал
- 150 грама топено сирене
- 50 мл растителна мазнина
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите и махнете пънчетата от капачетата. Пънчетата наситнете, а капачетата подредете върху намазнена тава или тава, застлана с фолио за печене, с отвора нагоре. Пуснете да се пекат на 180 градуса за 15 минути.
2. През това време наситнете лука, рендосайте морковите и сгорещете мазнината.
3. Запържете зеленчуците и пънчетата от гъбите, овкусете със сол и пипер и добавете топеното сирене, спирайки котлона.
4. Размешвайте докато сиренето се разтопи напълно.
5. Извадете гъбите от фурната, напълнете ги със запръжката и отгоре рендосайте кашкавал. Върнете да се допекат за още 5-8 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ