Пълнени гъби с крем сирене
Гъбени кошнички с крем сирене и пармезан.
Необходими продукти:
- 15 печурки
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 1 пакет крем сирене
- 50 г галета
- 80 г пармезан
- листенца магданоз
- кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите и ги разделете на пънчета и калпачета. Пънчетата наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиганче, а чесъна нарежете на ситно. Запържете пънчетата и чесъна за 8 минути на умерен огън като подправите със сол и пипер. Прехвърлете в купа.
3. Добавете крем сиренето, галетата, наситнения пресен магданоз и рендосания на ситно прамезан. Овкусете с още сол и пипер и разбъркайте хубаво.
4. Калпачетата на гъбите наредете в тава, покрита с хартия за печене. Пуснете фурната да загрява на 175-180 градуса.
5. Напълнете гъбите с плънката и отгоре по желание поръсете с рендосан кашкавал. Печете в загрятата фурна за 20 минути. След това е готово за поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ