Регистрация

Пушени пикантни кюфтенца и паста с босилек

Пушени пикантни кюфтенца и паста с босилек
Трудно   |   Порции 2   |   Видяна: 1765

Свинска наденица с винен сос и паста с босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • нарязани домати от консерва
  • 1 глава бял лук
  • 1 сладка чушка
  • 1 червено люто чушле (чили)
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 пакет масло
  • около 1 ч.ч. червено вино
  • сос Уорчестър
  • 1 кубче говежди бульон
  • пресен магданоз
  • свинска наденица
  • нискомаслена сметана

За пастата:

  • прясна паста (лингуини, фетучини, спагети)
  • зехтин
  • пресен босилек

Начин на приготвяне:

На соса:

1. Нарежете около 2/3 от лука. Сложете го в тиган с маслото и пържете на много слаб огън.

2. Нарежете на дребно сладката чушка и я добавете към лука. Разбъркайте добре.

3. Изпържете без никаква мазнина 1-2 скилидки чесън. Когато покафенеят, ги отстранете от огъня, махнете люспите им и ги намачкайте с вилица или с обратната страна на лъжица. Добавете ги към лука и чушката. Разбъркайте хубаво.

4. Натрошете в тигана половината кубче бульон и разбъркайте.

5. Изсипете в тигана доматите от консерва.

6. Поръсете с черен пипер и разбъркайте.

7. Сипете малко сос „Уорчестър“ и много червено вино (приблизително 1 чаша). Разбъркайте.

8. Нарежете магданоза и лютото чушле, колкото се може по на дребно. Добавете ги в тигана и разбъркайте.

9. Добавете малко сметана и разбъркайте. Бъркайте, докато сосът се сгъсти.

10. Когато сосът започне да къкри, нарежете на дребно свинската наденица. Изсипете я в тигана. Разбъркайте и оставете да къкри много леко. От варенето на бавен огън ще дойде и опушеният вкус на ястието.

На кюфтенцата:

1. Запържете леко кюфтенцата. Не е нужно да ги изпържвате докрай.

2. Сложете малко черен пипер.

Забележка: Използвайте кюфтенца по ваш вкус или сами пригответе такива.

3. Когато кюфтенцата се запържат, преместете ги в съд и ги оставете да постоят малко, докато се оттече излишната мазнина.

4. Загрейте предварително фурната до 200°С.

5. Сложете кюфтенцата в огнеупорен съд, излейте соса върху тях, така че да ги покрие изцяло. Сложете ги във фурната да се пекат.

На пастата:

1. Налейте вода в тенджера, добавете малко сол и зехтин.

2. Когато водата заври, сварете пастата според указанията на опаковката.

3. Сложете да се нагрее във фурната купа или чиния, в която ще сложите пастата.

4. Нарежете пресен босилек, колкото се може по на ситно.

5. Изцедете пастата.

6. Полейте пастата със сместа от зехтин и босилек.

7. Разбъркайте добре, покрийте съда и оставете да постои така.

Сервирайте:

1. Извадете от фурната кюфтенцата и чинията/купата за пастата.

2. Изсипете пастата в чинията, а върху нея сложете кюфтенцата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта