Регистрация

Професионално приготвяне на шкембе чорба



Професионално приготвяне на шкембе чорба
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 39541

Професионално направена супа със шкембе и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

    Един от символите на родната кухня е традиционната шкембе чорба. Ето едно видео, което разкрива как се прави българската супа по оригинална рецепта. Толкова е лесно и вкусно, че изкушава всеки любител на родните рецепти да запретне ръкави и да сготви едно апетитно класическо шкембе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (40)

5 отлична
27
4 мн. добре
9
3 става
5
2 едвам
10
1 трагедия
41
Средна оценка
става
Коментирай
anonymous27-12-2014
Брашното е излишно тогава, когато шкембето се вари с кости, които чрез желето си, дават плътност на бульона. Когато няма кости обаче се слага брашно. Защото шкембе чорбата не трябва да е гола вода, а точно това ще стане \"с излишното брашно\". Рецептата си е супер и макар да има някои разлики с моя начин на приготвяне, не ми пречи да направя шкембе чорбата и по този начин. А това, че без брашно ставало по-вкусно е доста съмнително твърдение.
anonymous01-02-2014
А защо пък трябва с брашно да се готви? По-хубаво става когато си свариш шкембето и в готовия бульон и месото, сипеш млякото и после се прави запръжка от олио с червен пипер и се изсипва в шкембето и готово.Брашното е излишно много по-вкусно става без него.
Виж всички коментари (40) »

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта