Просеник с чушки, сирене, чубрица и масло
Средно | Порции 3-6
| Видяна: 4675
Българска торта с орехи и лимон и миди с домати и ориз.
Епизод 40 - Сезон 4
Дължина: 21:19
Излъчено на: 2013-11-01 11:30
Днес ще готвим местни български гозби:
- Българска паеля - черномирски миди с ориз и домати.
- Просеник с царевично брашно и сирене.
- Изискан вариант за просеник с плънка от червени сладки чушки.
- Българска орехова торта със сметана и аромат на лимони и ром.
Най-важните съставки
бакпулвер, боровинки, брашно, вода, домат, заквасена сметана, захар, квасена сметана, кисело мляко, консерва домати, лимон, лимонов сок, лимонова кора, масло, миди, орехи, ориз, праз лук, ром, сирене, сметана, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, хлебна сода, царевично брашно, червени чушки, черен пипер, чубрица, чушки, яйце
Време за приготвяне: 2.30 ч.
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ