Пропорции на съставките за омесване на козунак
Домашни козунаци с мляко, ром и стафиди.
Има много рецепти за козунак - едни предпочитат тестото да е по-меко, други го харесват твърдо и незалепващо, от което се правят плитки и се оформят сложни орнаменти. Ето пропорциите за този тип тестен десерт - 5 яйца, 1 кг брашно, 250 г захар и по 80 мл животинска и растителна мазнина. А вида на сушените плодове и аромата, който ще изберете, остава на вашата фантазия и вкус. Можете да опитате освен със стафиди и с боровинки, годжи бери, и локумени кубчета, да добавите и ядки, а за приятния дъх ще ви послужат също канела, ванилия и множеството сладкарски аромати, които се продават за направата на десерти. Импровизирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ