Пролетни бъркани яйца със сирене и чушки
Миш-маш със сирене, извара, чушки и магданоз.
В добрия дух на топлото време кулинарната влогърка Милена решава да ни покаже вкусна и бърза рецепта за основно ястие без месо, в което сирене, яйца и зеленчуци си партнират за създаването на лесен обяд или непретенциозна вечеря. Това е миш-маш или бъркани яйца, които трудно бихте могли да сервирате с елегантна визия, така че по-добре си ги сгответе когато не се опитвате да блеснете с кулинарни умения пред важни гости.
Милена използва сирене, извара и зелени чушки, но ястието позволява да се импровизира с всичко в него. Ако сте свикнали да си хапвате месо, добавете някакъв колбас. Ако искате още аромати, заложете на пресен босилек или рукола. Листенца спанак биха освежили ястието, а добавка от нарязан на ситни кубчета кашкавал пък би го направил една идея по-вкусно. Можете също да сложите гъби, тиквички, царевица... Асортиментът е изцяло според наличността в хладилника.
В сгорещен зехтин първо се запържват чушките на умерен огън докато омекнат хубаво. После се добавят смесените сирене и извара. Милена пропуска да овкуси ястието с подправки, но вие си сложете чубрица, червен, черен, лют пипер или друго прахче по ваше желание. Следва да се добавят яйцата и да се готвят при непрестанно бъркане докато се запекат, но текстурата им остане леко течна. Добавяме наситнения магданоз и сме готови за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ