Праз яхния с пилешко месце
Манджа с пилешко месо, лук и много подправки.
Необходими продукти:
- 3 стръка праз лук (средно големи, до малки)
- 1/3 от сварено пиле
- 2 средни моркова
- 2 големи глави кромид лук
- 1 средно голям домат или домати от консерва
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.л. черен пипер
- ½ ч.л. куркума
- 1 с.л. препечено брашно
- 3 с.л. олио
- 1 с.л. целина
- магданоз
- дафинов лист
- бахар
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварявате пилето в тенджера до готовност. Във водата, в която варите пилето сложете: 1 цял морков, 1 цяла глава кромид лук, 1 с.л. целина (по желание), нарязаните дръжки на китката магданоз, 1 дафинов лист, 6-7 зърна черен пипер, сол и 3-4 зърна бахар (по желание).
Нарежете лука, морковите и празия лук на ситно и ги задушете за около 15-20 мин., с малко олио. Когато водата се изпари от зеленчуците, добавете червения пипер, куркумата и препеченото брашно. Бъркайте 2-3 минути, за да не залепне, и добавете настъргания домат, свареното пилешко месо и 2-3 черпака от бульона. На ястието са нужни не повече от 15-20 мин., за да стане готово.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ