Регистрация

Праз яхния с пилешко месце

Праз яхния с пилешко месце
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 11036

Манджа с пилешко месо, лук и много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 стръка праз лук (средно големи, до малки)
  • 1/3 от сварено пиле
  • 2 средни моркова
  • 2 големи глави кромид лук
  • 1 средно голям домат или домати от консерва
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. куркума
  • 1 с.л. препечено брашно
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. целина
  • магданоз
  • дафинов лист
  • бахар
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварявате пилето в тенджера до готовност. Във водата, в която варите пилето сложете: 1 цял морков, 1 цяла глава кромид лук, 1 с.л. целина (по желание), нарязаните дръжки на китката магданоз, 1 дафинов лист, 6-7 зърна черен пипер, сол и 3-4 зърна бахар (по желание).

Нарежете лука, морковите и празия лук на ситно и ги задушете за около 15-20 мин., с малко олио. Когато водата се изпари от зеленчуците, добавете червения пипер, куркумата и препеченото брашно. Бъркайте 2-3 минути, за да не залепне, и добавете настъргания домат, свареното пилешко месо и 2-3 черпака от бульона. На ястието са нужни не повече от 15-20 мин., за да стане готово.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта