Правене на рози от плодове и зеленчуци
Как се прави роза от ягода, киви, домат, лимон или манго.
Черешката на тортата е пословичен израз за последната щриха от украсата на ястието, която го прави незабравимо. Не е задължително плодът да е череша, за да се превърне вашата торта, ордьовър или следястие в приятна изненада. Достатъчно е само да проявите въображение и креативност. А следващият видеоурок може да се окаже ваш опорен вдъхновител в търсенето как се украсява блюдо за изискани гости. Или пък как да впечатлите половинката, като сервирате закуска в леглото, романтична вечеря или луксозен сладкиш. Защото с малко усилия ще постигнете уникален разултат.
Цветчетата се правят от всякакви плодове и зеленчуци. Можете да вземете по-малки - като ягоди или репички. Тогава трябва да снадите двете половини или по желание да обелите едната, за да се получи идеалната шарка. Хубавото на този урок е, че е приложим за повечето широкоразпространени продукти и се приготвя елементарно, без да изисква специални ножове и белачки. Гледайте и само след минута ще имате теорията как се става кулинарен декоратор. Потренирайте малко и вече ще владеете и практиката в ръцете си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ