Постни кюфтета от боб
Постни Бобени кюфтенца с гарнитура от домати.
Бон Апети
Излъчен на 26.02.2018
Бобени кюфтета, които да заменят нормалните топчета от кайма по време на пости или на трапезата за Бъдни вечер готвят Лора и Стоян като залагат на два вида боб от консерва, за да се превърне веганското ястие в шарена вкусова идилия, която по желание можете да поднесете с гарнитура от доматена салца с босилек и пресен чесън.
За целта си взимаме три консерви боб - една червен и две бял. Отцеждаме зърната им, като пюрираме тези от едната консерва бял боб. След това смесваме всичко, добавяме наситнени лук и чесън, кимион и кориандър, сол и пипер на вкус. Смиламе хляб и прибавяме трохите му, обогатяваме с наситнени зелена и люта чушка, сос Уорчестър и лют сос. От всичко това правим постна кайма, която оформяме на кюфтета. Тях овалваме в брашно и пържим в сгорещен зехтин или друга растителна мазнина за готвене до готовност от двете страни.
По желание сервираме с доматена салца от наситнени домати с босилек, пресен чесън и пресен лук. Придава профирност на ястието. За допълнителна такава можем да поръсим с наситнен магданоз или кориандър. А после да си хапнем, все едно ядем свински кюфтенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ