Постна супа с коприва, моркови и целина
Копривена крем супа със зеленчуци и сусам за вегани.
Бон Апети
Излъчен на 03.04.2017
Готвим супа от коприва без животински продукти, за да приветстваме пролетта с лека и полезна храна в зелено. В тенджерата си запържваме лук и целина, добавяме вода и картофи и оставяме зеленчуците да се сготвят и да направят витаминозен бульон. Добавяме подправки, малко олио и чак след като всичко е добре разварено слагаме богатите на желязо листенца коприва, колкото да омекнат. Дотук имаме традиционна копривена чорба, а сега започваме да я превръщаме в модерна супа с кадифена текстура.
Добавяме сусамов тахан и пюрираме всички продукти. Картофът сгъстява бульона, а морковът носи идеална сладост. Балансираме вкуса с добавка на лимонов сок и поднасяме по желание със сусамови семена, които да накрат зъбите да поработят, наслаждавайки се на уникална хрупкавост. Ето едно здраве в купичка - вижте как точно да си го направите:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ