Регистрация

Постна супа с коприва, моркови и целина



Постна супа с коприва, моркови и целина
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2823

Копривена крем супа със зеленчуци и сусам за вегани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.04.2017

Готвим супа от коприва без животински продукти, за да приветстваме пролетта с лека и полезна храна в зелено. В тенджерата си запържваме лук и целина, добавяме вода и картофи и оставяме зеленчуците да се сготвят и да направят витаминозен бульон. Добавяме подправки, малко олио и чак след като всичко е добре разварено слагаме богатите на желязо листенца коприва, колкото да омекнат. Дотук имаме традиционна копривена чорба, а сега започваме да я превръщаме в модерна супа с кадифена текстура.

Добавяме сусамов тахан и пюрираме всички продукти. Картофът сгъстява бульона, а морковът носи идеална сладост. Балансираме вкуса с добавка на лимонов сок и поднасяме по желание със сусамови семена, които да накрат зъбите да поработят, наслаждавайки се на уникална хрупкавост. Ето едно здраве в купичка - вижте как точно да си го направите:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта