Регистрация

Постен сладкиш с фурми и ябълки



Постен сладкиш с фурми и ябълки
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3086

Вегански сладкиш без печене с плодове, какао и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.04.2017

Ето как да си направим плодов постен десерт, който и да е вкусен също както своите събратя, спретнати с животински продукти. На пръв поглед масления блат се постига от пюрирането в бледер на орехи, фурми и какао. Особено прилича на познатата основа за чийзкейкове с масло и бисквити.

После се правят крем и плодов ред, като зелени ябълки се почистват и нарязват, а след това се кипват в сайдер с канела, кардамон, лимонова кора и лимонов сок. Още твърди се вадят от съда. Вече имаме пласта от плодове. Кремът пък отново правим с фурми и блендер, като този път към плодовете доливаме от същия сайдер, в който се готвиха ябълките. Накрая сглабяме сладкиша като охладения блат мажем с крем, после редим ябълки, после отново мажем с крем и накрая завършваме с ябълки. Остава да приберем сладкиша в хладилника, за да се стегне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта