Постен боб на фурна с моркови
Печен боб на фурна с лук, моркови и подправки.
Едър боб на фурна със зеленчуци се готви в Кухнята на Звездев и заухава на зимна постна гозба. Няма нищо трудно в рецептата, освен да се сетите да накиснете зърната ден по-рано, за да могат да покълнат, да се освободят от вредните си съставки и да се сготвят по бързо.
Кисналият боб се измива със студена вода, залива се с вода и се оставя да заври. Няколко минути след това водата се излива и се залива с нова - пак студена. На 100 г боб се сипва 1 литър вода. Вари се до готовност, след което се отцежда и се прехвърля в тава. Овкусява се със сол, риган, горчица, малко пудра захар за карамелизиране, сос Уорчестър, оцет и кетчуп. Добавят се наситнена глава лук и нарязан на шайби морков. Разбърква се хубаво, залива се с част от водата на варенето и се пъхва във фурната на 150 градуса за 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ