Плодов сладолед с бяло вино
Плодово сорбе или вегански сладолед с бяло вино.
Необходими продукти:
- 1 червена ябълка
- 200 г ягоди
- 1 манго (или 150 г ананас)
- 150 г горски плодове (малини, боровинки, капини или микс от тях)
- 150 мл бяло вино
- 80 мл вода
- 80 г захар
- 1 ампула есенция ванилия (2 пакета прахче или 1 опаковка бурбонска ванилова захар)
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и разтворете в нея захарта, за да се получи захарен сироп. Махнете от котлона и добавете ванилията.
2. Мангото и ябълката обелете и почистете от сърцевината. Нарежете на парчета.
3. Горските плодове и ягодите измийте и почистете от листенцата. Ягодите нарежете на едро.
4. Обединете в купата на пасатора или чопъра плодовете, виното и захарния сироп. Пюрирайте.
5. Пресипете в подходящ съд и приберете във фризера за 1 нощ. След това сервирайте като сладолед, по желание украсете с пресни плодове или бита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ