Пищно пиле със свинско и зелеви сарми
Зимно пиле със свински ребра, кайма и кървавица.
Бон Апети
Излъчен на 25.12.2015
Пилешко със свинско - една рецепта от Банско, която ще зарадва всеки любител на мръвката и мазните манджи, а още повече ценителите на българските кулинарни традиции и обичаи. Рецептата е типично зимна, защото в нея влиза и голяма част от прасето. Пилето се пълни с кайма от свинска плешка и поляга върху постелка от сланина и кисело зеле. А около него се редят свински ребърца, резени кървавица и зелеви сарми с месо. Каква богата на месо гозба само. Оставя да я овкусим с черен пипер, да полеем със зелева чорба и да я оставим да се изпече на спокойствие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ