Пица с шунка, краставички и лук
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 2781
Домашна пица с месо, зеленчуци и кашкавал.
Необходими продукти:
За блата:
- 150 мл кисело мляко
- 500 грама брашно
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. сода
- 2-3 щипки сол
За плънката:
- 200 грама колбас по избор (шунка, бекон, филе и др.)
- 100 мл кетчуп или доматено пюре
- 1 малка глава лук
- 4-6 кисели краставички
- копър и магданоз на вкус
- 100-150 грама кашкавал
- майонеза и други сосове за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и добавете в него содата, киселото мляко, яйцето и солта. Замесете тесто.
2. Разтелете тестото на тънко по дъното на намазнена предварително голяма тава за печене.
3. Намажете тестото с доматено пюре.
4. Наситнете месото, лука и киселите краставички и в този ред ги добавете върху пицата.
5. Поръсете с копър и магданоз.
6. Печете във фурната до готовност.
7. Малко преди да извадите, поръсете пицата с настъргания кашкавал и върнете да се допече.
Най-важните съставки
бекон, брашно, доматен сос, доматена салца, доматено пюре, кашкавал, кетчуп, кисели краставички, кисело мляко, копър, лук, магданоз, майонеза, салам, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, хлебна сода, шунка, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ