Питки с грис от твърда пшеница
Хляб от Житото на фараоните или питки с тесто от спелта.
Бон Апети
Излъчен на 03.11.2016
Ето едни вкусни, леко сладки и различни здравословни домашни хлебчета, които не изискват нито много време за направата си, нито пък особени усилия или кулинарни умения. За тях използваме брашно от спелта - вид твърда пшеница, която е доста по-чиста от обикновеното жито. Замесваме брашното от спелта с жива мая, кисело мляко, кафява захар и чакаме да втаса. Оформяме хляба в желаната от нас форма, мажем с малко олио и оставяме отново да набъбне. После намазваме с разбито яйце за блясък, по желание поръсваме с тиквени семена или друг вид семена и изпичаме. Това е всичко - лесно и бързо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ