Регистрация

Питки с грис от твърда пшеница



Питки с грис от твърда пшеница
Лесно   |   Порции 10 питки   |   Видяна: 2994

Хляб от Житото на фараоните или питки с тесто от спелта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.11.2016

Ето едни вкусни, леко сладки и различни здравословни домашни хлебчета, които не изискват нито много време за направата си, нито пък особени усилия или кулинарни умения. За тях използваме брашно от спелта - вид твърда пшеница, която е доста по-чиста от обикновеното жито. Замесваме брашното от спелта с жива мая, кисело мляко, кафява захар и чакаме да втаса. Оформяме хляба в желаната от нас форма, мажем с малко олио и оставяме отново да набъбне. После намазваме с разбито яйце за блясък, по желание поръсваме с тиквени семена или друг вид семена и изпичаме. Това е всичко - лесно и бързо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта