Пиле с таро
Лесно | Порции 8-10
| Видяна: 2607
Ароматно пиле на тиган с подправки.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле, нарязано на големи парчета (може да използвате също крилца или бутчета)
- 5 ч.ч. таро, обелено и нарязано на големи парчета
- 2 ч.ч. соев сос
- 8 големи резена джинджифил
- 1 ч.ч. олио
- 3 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото в 2 ч.ч. соев сос в хладилника за една нощ.
2. Изпържете джинджифила в олио, докато усетите аромата му.
3. Прибавете месото. Гответе, докато парчетата пилешко покафенеят отвън.
4. Прибавете останалия соев сос при пилешкото. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за 15 мин.
5. Прибавете водата и тарото. Покрийте отново с капака и гответе още 15 мин. преди да поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ