Пиле с картофи и кашкавал на пай
Бърз пай на тиган от пилешки гърди с кашкавал, картофи и масло.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди - замразени
- 1 глава червен лук или 2 глави шалот
- 400 г картофи
- 2 малки или 1 голямо яйце
- сол и пипер
- 1 ч.л. риган
- 200 г кашкавал, моцарела за пици, чедър или друго твърдо сирене
- 2-3 с.л. олио
- 15 г масло
- магданоз за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Замразените пилешки гърди рендосайте на едро ренде както са си замръзнали. Прехвърлете в купа.
2. Обелете картофите, измийте и рендосайте пак на едро ренде. Отцедете с ръце от водата и добавете при пилешкото.
3. Овкусете със сол, пипер и риган и чукнете яйцата. Разбъркайте.
4. Рендосайте и избраното от вас твърдо сирене на същия размер, добавете при останалите продукти и размешайте финално.
5. В тиган с незалепващо покритие и диаметър 20-24 см. сипете олиото и добавете маслото. Пуснете на умерен огън. Щом маслото се разтопи, изсипете отгоре сместа и заравнете с шпатула. Оставете да се готви под капак на среден котлон 15 минути.
6. С помощта на чиния обърнете ястието и върнете в тигана за още 10 минути.
7. Извадете, поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте. Можете да разполовите за две порции или да нарежете на триъгълници.
Източник: YouTube/Deutsche Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ