Пиле по ориенталски
Мариновано пържено пилешко на хапки с лук и чесън.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1 лимон - изстискан
- 1 с.л. къри
- 1 ч.л. семена кориандър
- сол и пипер на вкус
- 3 дафинови листа
- 2 с.л. сух червен пипер
- 2 с.л. зехтин
За запръжката:
- 2 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 3 с.л. олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилето и го нарежете на малки парченца - горе-долу с размерите на мандарина. Сложете ги в касерола да се мариноват за поне 30 мин. с всички продукти, които не влизат в запръжката. Не забравяйте да разбъркате много хубаво, за да се овкуси равномерно пилешкото и да го приберете в хладилник.
2. Докато пилето "си почива", направете запръжката като нарежете лука и чесъна на ситно и ги смесите в дълбок тиган със загрятата мазнина до златисто.
3. После добавете и пилешките хапчици и ги захлупете под капак, за да се разварят на слаб огън. Ако пилето е прекалено крехко, можете да не слагате капака. Ако обаче сте го направили, за финал го махнете и разбърквайте, за да се получи хрупкава коричка.
4. Сервирайте ястието с гарнитура - ориз, картофи, или както го предпочитам аз - с варена паста.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ