Регистрация

Пиле Марсала с прошуто

Пиле Марсала с прошуто
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4612

Пилешко месо с вино, гъби и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди, без кожата, обезкостени, (около 680 г)
  • универсално брашно, за овалване
  • едра сол и прясно смлян черен пипер
  • 1/4 ч.ч. зехтин Еxtra virgin
  • 120 г прошуто, нарязано на тънки филийки
  • 220 г гъби (печурки или манатарки), без стеблата и разполовени
  • 1/2 ч сладко вино марсала
  • 1/2 ч пилешки бульон
  • 2 с.л. неосолено масло
  • 1/4 ч.ч. нарязан плосколист магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешките гърди една до друга върху дъска за рязане и покрийте с найлоново фолио. Изтънете ги с чукче за месо до около 0,6 см дебелина. Оваляйте ги в малко брашно в плитка чиния и овкусете с щедро количество сол и пипер; разпределете равномерно с вилица.

2. Сгорещете олиото на средно-силен огън в голям тиган. Когато се сгорещи хубаво, сложете овкусеното и набрашнено месо, като изтръскате предварително излишното брашно. Пържете около 5 мин. от всяка страна до златисто, като обърнете веднъж. Пържете месото на партиди, ако няма достатъчно място в тигана.

3. Заделете пилешкото в голяма чиния на един слой и дръжте на топло. Намалете огъня до умерен и добавете прошутото. Сотирайте 1 мин., докато пусне малко от мазнината си. Добавете гъбите и сотирайте докато покафенеят хубаво, а течността им се изпари - около 5 мин.; овкусете със сол и пипер.

4. Сложете марсалата в тенджера и кипнете за няколко секунди, за да се изпари алкохолът. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри 1 мин., докато се редуцира леко сосът. Прибавете маслото и върнете месото в съда; оставете да къкри за 1 мин., само колкото да се стопли пилешкото. Овкусете със сол и пипер и поръсете с нарязан магданоз преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. !
  2. основно
  3. Суши
  4. го
  5. ЦИПУРА
  6. БОН
  7. мляко
  8. С
  9. 30

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта