Пилешко с макарони, тиквичка и чушка
Основно ястие с макарони и пиле, лук, чушка и тиквичка.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди (пилешко филе без кожа)
- 1 глава лук
- 4 с.л. олио
- 1 червена сладка чушка
- 1 неголяма тиквичка
- 2 л вода + 1 ч.л. сол
- 200 г макарони или друга дребна паста
- 50 мл соев сос
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 2 ч.л. сух копър или сух босилек
- 1 ч.л. сладък пипер
- лют пипер на вкус
- сол на вкус при необходимост
- магданоз или босилек - пресни листа за поръска при поднасяне
Начин на приготяне:
1. Пилешкото нарежете на средни по размер хапчици, лука и тиквичката - на кубчета, чушката - на полумесеци.
2. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие, сгорещете на умерен огън и запържете лука за 5 минути в него. Паралелно сложете водата за пастата да кипва и подсолете.
3. Прибавете при лука пилешките хапчици и гответе 5 минути. Добавете тиквичката и чушката. Когато водата в тенджерата кипне, изиспете пастата и варете на умерен огън с една минута по-малко от указаното на опаковката.
4. Подправете съдържанието на тигана със соев сос, лют пипер, червен и черен пипер и сушен копър или босилек. Разбъркайте, намалете огъня и оставете под капак докато макароните се сварят.
5. Отцедете макароните от водата на готвенето и прехвърлете в тигана. Размешайте много добре. Опитайте на соленост и при необходимост добавете още подправки. Оставете 1-2 минути на котлона, след това махнете и поръсете с листенца пресни билки. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ