Регистрация

Пилешко с макарони, тиквичка и чушка

Пилешко с макарони, тиквичка и чушка
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 753

Основно ястие с макарони и пиле, лук, чушка и тиквичка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки гърди (пилешко филе без кожа)
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 неголяма тиквичка
  • 2 л вода + 1 ч.л. сол
  • 200 г макарони или друга дребна паста
  • 50 мл соев сос
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 ч.л. сух копър или сух босилек
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • лют пипер на вкус
  • сол на вкус при необходимост
  • магданоз или босилек - пресни листа за поръска при поднасяне

Начин на приготяне:

1. Пилешкото нарежете на средни по размер хапчици, лука и тиквичката - на кубчета, чушката - на полумесеци.

2. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие, сгорещете на умерен огън и запържете лука за 5 минути в него. Паралелно сложете водата за пастата да кипва и подсолете.

3. Прибавете при лука пилешките хапчици и гответе 5 минути. Добавете тиквичката и чушката. Когато водата в тенджерата кипне, изиспете пастата и варете на умерен огън с една минута по-малко от указаното на опаковката.

4. Подправете съдържанието на тигана със соев сос, лют пипер, червен и черен пипер и сушен копър или босилек. Разбъркайте, намалете огъня и оставете под капак докато макароните се сварят.

5. Отцедете макароните от водата на готвенето и прехвърлете в тигана. Размешайте много добре. Опитайте на соленост и при необходимост добавете още подправки. Оставете 1-2 минути на котлона, след това махнете и поръсете с листенца пресни билки. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта