Пилешко Лариса на фурна с картофи
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 2565
Печено пилешко с майонезен сос и картофена гарнитура.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе (сурово месо - гърди или пържола от бутче)
- 6 с.л. майонеза
- 4 скилидки чесън
- 500 грама картофи
- 2 с.л. растително масло
- сол и черен пипер на вкус
- суха подправка за пиле по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на големи хапки, а чесъна - на ситно. Обелете картофите и ги направете на кръгчета.
2. Омешайте в купа месото с майонезата, подправката за пиле и чесъна така, че всичко да се полепи по пилешкото.
3. Намазнете тава, изсипете вътре картофите, сложете пилешките месца между тях, осолете и опипрете на вкус и печете на 180-200 градуса във фурна за около 1 час или докато прецените, че ястието е готово. Става бързо, лесно и вкусно.
Най-важните съставки
зехтин, картофи, майонеза, олио, пилешки бутчета, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, подправка за пиле, растителна мазнина, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ